Equmenia

Välkommen till Equmenia i Vänersborg

Equmenia finns i hela landet och är en av Sveriges största ungdomsorganisationer. Equmenia i Vänersborg är en självständig förening som driver Equmeniakyrkans barn och ungdomsarbete.

Equmenia vill bedriva en meningsfull fritidssysselsättning för kommunens barn och ungdomar. Vi har aktiviteter med olika inriktningar och gör även större arrangemang som valborgsfirande, julstuga och konserter. Vi vill erbjuda en plats som känns trygg där barn och unga får vara sig själva och kunna växa tillsammans med varandra och Jesus.

Läs mer om våra olika grupper här och kolla in anslagstavlan där aktuell information finns.

Söndagsskolan

På söndagarna är alla barn välkomna till söndagsskolan!

Vi träffas varannan vecka klockan 11 i kyrkan och efter barnens ljus i gudstjänsten samlas vi en trappa ner för att sjunga och lyssna till bibelberättelser och samtala om Gud, Jesus och människorna. Vi har roligt tillsammans när vi ritar, pysslar och leker.

Vi har två åldersgrupper,
yngre och äldre än 6 år.

Hoppas Du också vill va med!

Annika Aleryd

Tonår

Fredagar kl 19, för högstadiet och gymnasiet.

Hit kan man ta med sina kompisar och hänga. Det finns gitarrer, pingisbord, godis & läsk, spel, soffor, scen, ledare mm. Här är också en plats där du kan få koppla av, vara dig själv, samtala om livet, få nya vänner.

Programmet finns på anslagstavlan här intill. Oftast är vi i kyrkan men ibland åker vi iväg på nåt som händer. T ex “Big Slam” som är stora ungdomsmöten tillsammans med andra kyrkor i trakten.

Varmt välkomna!

Signe Ekström, pastor

Scout

Scout träffas tisdagar kl 18:15 till kl 19:30 under terminen. Vi har verksamhet för barn i förskoleklassålder till årskurs nio och äldre är välkomna som ledare.

I scout bildar du och dina kompisar en patrull där ni lär er hur viktigt det är med gemenskap och sammanhållning. Scoutlivet innebär en massa tuffa utmaningar, klurigheter och tävlingar där du får sätta dina nya kunskaper på prov.

Man får lära sig vad som krävs för att överleva i skogen med enkla medel, hantera skador eller bara hänga med sina patrullvänner under en myskväll. En scout gillar friluftsliv och höjdpunkten är att somna framför lägereldens skimmer i ett vindskydd på hajken.

Allt görs med fokus på att alla ska ha roligt och alla får vara med oavsett förutsättningar!

Mattias Lanhage 0708-487818

Puls
Tro och Idrott

Under terminerna på söndagar kl 19.30 håller vi till i Norra Skolans sporthall. Vi spelar innebandy och växlar med lite volleyboll och basket. Både killar och tjejer är med och vi spelar på en nivå så alla ska ha kul och kunna va med.

Under sommaren finns möjlighet att sporta på Karlsrogården. Där finns fotbolls och volleybollplan, kubb, nära till sjön mm.

Framförallt träffas vi och trivs tillsammans så dra med dina vänner och kom med. Det är främst riktat mot högstadie-/gymnasieåldrar men känns det lockande så häng på!

Leif Ödman 0706-277241

Kontakt och info