Banner
Barn & Ungdom

Välkommen till Equmenia Vänersborg

Equmenia finns i hela landet och är en av Sveriges största ungdomsorganisationer. Equmenia Vänersborg är en självständig förening som driver Equmeniakyrkans barn och ungdomsarbete.

Equmenia vill bedriva en meningsfull fritidssysselsättning för kommunens barn och ungdomar. Vi har aktiviteter med olika inriktningar och gör även större arrangemang som valborgsfirande, julstuga och konserter. Vi vill erbjuda en plats som känns trygg där barn och unga får vara sig själva och kunna växa tillsammans med varandra och Jesus.

Läs mer om våra olika grupper här och kolla in anslagstavlan där aktuell information finns.

Våra grupper finns även på Facebook – Fråga ansvarig för att följa oss!

Scout

Scout träffas tisdagar kl 18:15 till kl 19:30 under terminen. Vi har verksamhet för barn i förskoleklassålder till årskurs nio och äldre är välkomna som ledare.

I scout bildar du och dina kompisar en patrull där ni lär er hur viktigt det är med gemenskap och sammanhållning. Scoutlivet innebär en massa tuffa utmaningar, klurigheter och tävlingar där du får sätta dina nya kunskaper på prov.

Man får lära sig vad som krävs för att överleva i skogen med enkla medel, hantera skador eller bara hänga med sina patrullvänner under en myskväll. En scout gillar friluftsliv och höjdpunkten är att somna framför lägereldens skimmer i ett vindskydd på hajken.

Allt görs med fokus på att alla ska ha roligt och alla får vara med oavsett förutsättningar!

Har du frågor kontakta
Mattias Lanhage 0708-487818

Tonår

Fredagar kl 19, för högstadiet och gymnasiet.

Hit kan man ta med sina kompisar och hänga. Det finns gitarrer, pingisbord, godis & läsk, spel, soffor, scen, ledare mm. Här är också en plats där du kan få koppla av, vara dig själv, samtala om livet, få nya vänner.

Programmet finns på anslagstavlan här intill. Oftast är vi i kyrkan men ibland åker vi iväg på nåt som händer. T ex “Big Slam” som är stora ungdomsmöten tillsammans med andra kyrkor i trakten.

Varmt välkomna!

Har du frågor kontakta
Pär Arkbro, pastor

Söndagsskolan och Barnkör
Vi är många barn som samlas söndagar uppdelade i två grupper, en för de små barnen och en för lite större. Söndagsskolan ska vara en plats där barn växer i gemenskap med varandra och Jesus där vi vill ge barnen möjlighet att gå på sin egen gudstjänst när föräldrar går på sin. I söndagsskolan pysslar, ritar, läser, dramatiserar, leker och sjunger vi kring Jesus och bibelns texter.

Barnkören där många söndagsskolebarn deltar samlas och tränar inför en gudstjänst eller anna högtid. Vi har kanonkul när vi samlas!

Har du frågor kontakta
Pär Arkbro, pastor

Sport/Puls
Vi sportar söndagar där alla deltar på lika villkor med lite olika aktiviteter varje gång. Ibland har vi även familjepuls, lite lekfullare för de yngre barnen och föräldrar.

Det spelas innebandy, har hinderbana, spelar basket och svettas på de sätt som fungerar för de flesta. Klubbor mm finns att låna för de som inte har. Under sommaren sportar vi även utomhus på vår sommargård Karlsro. Varmt välkommen att sporta med oss!

Har du frågor kontakta
Pär Arkbro, pastor

Kontakt och info

Equmenia Vänersborg (Equmeniakyrkan)
Norra Järnvägsgatan 16
462 34 Vänersborg

E-post: equmenia@equmeniakyrkanvanersborg.se

Ordf: Linus Otto, tel 0708-443840
Kassör: Robert Rödström, 0738-109922

Bankgiro: 612-3178
Swish: 123 189 57 13

0
1
2
3
4