Equmenia

Välkommen till Equmenia i Vänersborg – Vi startar vecka 35 i höst!

Equmenia finns i hela landet och är en av Sveriges största ungdomsorganisationer. Equmenia i Vänersborg är en självständig förening som driver Equmeniakyrkans barn och ungdomsarbete.

Equmenia vill bedriva en meningsfull fritidssysselsättning för kommunens barn och ungdomar. Vi har aktiviteter med olika inriktningar och gör även större arrangemang som valborgsfirande, julstuga och konserter. Vi vill erbjuda en plats som känns trygg där barn och unga får vara sig själva och kunna växa tillsammans med varandra och Jesus.

Läs mer om våra olika grupper här och kolla in anslagstavlan där aktuell information finns.

Scout

Scout träffas tisdagar kl 18:15 till kl 19:30 under terminen. Vi har verksamhet för barn i förskoleklassålder till årskurs nio och äldre är välkomna som ledare.

I scout bildar du och dina kompisar en patrull där ni lär er hur viktigt det är med gemenskap och sammanhållning. Scoutlivet innebär en massa tuffa utmaningar, klurigheter och tävlingar där du får sätta dina nya kunskaper på prov.

Man får lära sig vad som krävs för att överleva i skogen med enkla medel, hantera skador eller bara hänga med sina patrullvänner under en myskväll. En scout gillar friluftsliv och höjdpunkten är att somna framför lägereldens skimmer i ett vindskydd på hajken.

Allt görs med fokus på att alla ska ha roligt och alla får vara med oavsett förutsättningar!

Har du frågor kontakta
Mattias Lanhage 0708-487818

Tonår

Fredagar kl 19, för högstadiet och gymnasiet.

Hit kan man ta med sina kompisar och hänga. Det finns gitarrer, pingisbord, godis & läsk, spel, soffor, scen, ledare mm. Här är också en plats där du kan få koppla av, vara dig själv, samtala om livet, få nya vänner.

Programmet finns på anslagstavlan här intill. Oftast är vi i kyrkan men ibland åker vi iväg på nåt som händer. T ex “Big Slam” som är stora ungdomsmöten tillsammans med andra kyrkor i trakten.

Varmt välkomna!

Har du frågor kontakta