Ord på vägen

Förvandling

Ett gammalt bröllopsfoto!
Det är lite märkligt, vi lever som om inget förändras, trots att allt ständigt förändras. Jag åker till min uppväxtstad och fascineras över alla nya byggnader och undrar var de kom ifrån. Jag tittar på vårt bröllopsfoto och undrar vem den unga pojkspolingen är som står bredvid min hustru. Trots att jag tycker jag ser likadan ut idag som då.

Ständigt förändrad
Vår paradox är att vi inte tror att världen förändras trots att den ständigt gör det. Kanske är det beronde av vårt behov av att finna det som är tryggt. Församlingen förändras, några dör, andra föds, någon kommer till som medlem, barn blir tonåringar, vuxna. Verksamheter förändras, gudstjänsten förändras fast vi inte alltid märker det. En del blir bättre annat sämre.
Det var bättre förr säger vi ibland och “Galenskaparna” frågar, “när vände det?”.

Om allt förändras var finner jag då min förankring?
Det stadiga centrumet i mitt liv blir då min tro, eller snarare Gud själv.
Gud är vårt centrum, den oföränderliga klippan av skaparkraft och barmhärtighet.

En förvandlad värld!
En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig dig och världen!
Så lyder Equmeniakyrkans vision.
Jag vill den förvandlingen, jag vill att växter ska skjuta ur den grå jorden, grönska, knoppa och blomma. Jag vill förvandlas så jag kan få blomma än mer, jag vill att du ska få blomma än mer.
Jag vill att vi ska förvandlas så vi finner glädje och tacksamhet mitt i sorg och hopplöshet.
Jag tror på den goda förvandlingen från Gud.
Jag tror på att våga lägga mitt liv i Guds händer genom Jesus Kristus.
Jag tror på den Heliga Andes livgivande kraft!

/Pär Arkbro, pastor